ÇALIŞMA SAATLERİ
Haftaiçi : 08:00 - 17:30
Whatsapp
0532 552 00 63
TELEFON
+90 414 313 59 59

NAFAKA HUKUKU

Nafaka, boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın, diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak isteyebileceği ödeme olarak ifade edilebilir.

Yoksulluğa düşecek eşe bağlanan nafakada kusur şartı aranmaz.

Yani yoksulluğa düşecek eşe, nafaka bağlanması için nafaka yükümlüsünün kusurlu olması şart değildir.

Ancak, nafaka alacak eşin boşanmaya yol açan olaylarda kusurunun daha ağır olmaması gerekir.

Bu durum Türk Medeni Kanunu’nun 175. Maddesinde; “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.” şeklinde tanımlanmıştır.

Belirtmek gerekir ki nafaka sadece kadınlara değil, ekonomik gücü daha düşük olan erkeklere de bağlanabilir.

Boşanmanın hukuki ve mali sonuçları bakımından devam eden tüm bu süreçlere nafaka alacaklısı veya nafaka yükümlülüsü olarak hak kayıplarının önlenmesi için Şanlıurfa Nafaka Avukatı ndan mutlaka profesyonel hukuki yardım alınmalıdır.

Yargısal süreçlerde davacı, davalı, nafaka yükümlüsü veya nafaka alacaklısı olanların savunma hakkı bir nafaka avukatı tarafından temin edilmediği takdirde hak kaybı kaçınılmazdır.

İnternet üzerinden “Şanlıurfa nafaka avukatı” veya “Şanlıurfa boşanma avukatı” olarak çıkan internet sitelerinde avukatların çoğunlukla bilgi birikimi ve tecrübesinin yoğun olduğu çalışma alanlarını ifade etmeye çalışmaktadır.

Selim Hartavi I Avukatlık Bürosu; 19 yılı aşkın mesleki tecrübesiyle AİLE ve BOŞANMA HUKUKU alanında Şanlıurfa Aile Avukatı olarak; Şanlıurfa Nafaka Avukatı ve Şanlıurfa Boşanma Avukatı olarak uzman ve tecrübeli avukat kadromuz ile tüm Türkiye genelinde hizmet vermekteyiz.

 

YARDIM NAFAKASI

Yardım nafakasının boşanma davası veya evlilik ile bir ilişkisi yoktur. Bir kimsenin, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan altsoy ve üstsoyu ile kardeşlerine ödediği nafaka çeşididir. Bu nafaka türü, Türk Medeni Kanunu'nun 364. maddesi kapsamında düzenlenmiştir ve aile içi dayanışma ilkesine dayanır.

SIK SORULAN SORULAR

TEDBİR NAFAKASI

Tedbir nafakası, boşanma ya da ayrılık davası açıldığında hakim tarafından re’sen(kendiliğinden) alınan ve dava süresince geçerli olacak önlemlerden birisidir. “Geçici Önlemler” başlıklı Türk Medeni Kanunu madde 169, geçici önlemleri düzenlemiştir.

İŞTİRAK NAFAKASI

İştirak nafakası (çocuk nafakası), Türk Medeni Kanunu’nun (TMK) 182. maddesi uyarınca, velayet hakkı kendisine verilmeyen eşin, çocuğun bakım ve geçim giderlerine mali gücü oranında katılma yükümlülüğüdür.

YOKSULLUK NAFAKASI

Yoksulluk nafakası, boşanma sebebiyle ekonomik olarak zor duruma düşecek olan eş tarafından talep edilebilen bir nafaka türüdür. Nafakanın temel amacı, boşanma sonrası yoksulluğa düşecek eşin geçimini sağlayabilmesi için destek sunmaktır

NAFAKA HUKUKU

Hukuki sorunlarınız için doğru adresiniz! ~ Selim Hartavi I Avukatlık Bürosu I Şanlıurfa

Daha iyi bir etkileşim kurabilmemiz adına sosyal medya hesaplarımızı takip ederek değerlendirmelerde bulunabilirsiniz